Frankrig igen og igen.

Første tur vi var med på til Frankrig foregik i december 2003, var arrangeret at Bruno Hald og gik til Moullins.På dette skue, som var årets sidste, havde man samlet alle Champignon dyr fra hele landets skuer, så det var det ypperste af det ypperste. Det var en meget fin tur med gode arrangementer. Desværre var vejret ikke med os - vi måtte nærmest flygte fra oversvømmelser- dog havde vi nået at se mange fine hvide dyr. På denne tur besøgte vi bl.a. et slagteri og hørte om "Red Label"- en fin klassifisering af kød.

Anden tur til Frankrig i novenber 2005  stod Bruno også for, og vi kom denne gang til Charolles. Her besøgte vi  et dyrskue med salg af charolaistyre for øje. På denne tur besøgte vi også en charolaisbesætning, hvor nogle købte dyr med hjem til Danmark.Vi var nogle, der var på besøg på en fajancefabrik og gik på kaffebar med vores guide (især quinder). Her på dyrskuet i Charolles, var det vi købte Velours. 

Hotellet vi boede på i Charolles 2005

Og her har vi så Velours, som vi købte i fællesskab med Mathias Pedersen. Den udvalgte tyr  blev vurderet og takseret i flere dage uden man rigtig kunne blive enige om prisen, så det var først, da vi sad i bussen på vej hjem, at vi fik at vide, at sælgeren  med Søren Hauges  mellemkomst, havde godtaget vores bud.Velours gik først hos Mathias` køer, derefter kom han til Filskov og blev far til mange gode kalve. Desværre udviklede hans temperament sig sådan, at vi ikke følte os sikre ved, at gå ind i indhegningen til ham. Så der var ingen anden udvej, han endte sit liv som hakket kød.

Charolles er en meget smuk by som også bliver kaldt lille Venedig.

Vi blev bl.a. budt velkommen på "Hotel de Ville" og fik serveret det sædvanlige glas vin, som det er uhøfligt at sige nej til. På denne tur blev vi også inviteret på middag i " Madets Hus".

Her står Hans,Søren, Mathias, Kresten og Karin og nyder et glas vin på rådhuset.
og her er Jens Peder og Jens Madsen.
Så er vi på besøg på forsøgsstation , hvor fodring med forskellige produkter var på programmet.Det var hundekoldt udenfor, så det var dejligt at komme indendøre og smage på rødt kød og rødvin.
Her sidder vi sammen med Karin , Kresten , Jette ,Henning
, Jens Peter og Mathias.

Tredje tur til Frankrig foregik i august 2008 med "rutbil", som kom fra Sjælland. En rigtig dejlig rutebil, hvor der blev serveret både aftensmad, morgenmad, kaffe, te og varm lomomba . Det var første tur, hvor vi kunne trække i sommertøjet i Frankrig. Vi besøgte to top Charolaisbesætninger under opholdet i Frankrig og det var helt morsomt, da vi dagen efter besøgene mødte dem som udstillere på elitedyrskue og blev mødt med " Bon jour"- så følte man sig lidt hjemme. Vi boede i Nevers denne gang på et rigtig fint hotel. Nogle af deltagerne brugte en dag på at se byen, medens andre tog på skue igen. Turen var meget fint arrangeret af Christina Brødbæk og Jette Bach. Vi var også på besøg et sted, hvor vi hørte om det store arbejde, franskmændene gør ud af at udvælge avlstyre.

Det var varmt at gå ind til byens centrum den dag, så vi tog lige en pause inden vi påbegyndte turen til hotellet i Nevers med alle vores indkøb.

http://moustgaard-mosegaard-filskov.dk