Studietur til Sverige

I Hovedbygningen blev vi bl.a. beværtet med middag d. 27/3-2013 af den svenske Charolaisforening.

Motel Ekerødrasten

Her boede vi de to dage vi var på studietur i Sverige. Et motel, som også sælger Charolaiskød fra egen slagterbutik, og som har en charolaisbesætning, hvorfra billederne herunder stammer. De små huse i baggrunden indeholdt værelserne hvor vi var indlogeret.

Herfra kørte vi i bus til Individprøvestationen Gunnarp, hvor vi var med til auktion over ungtyre af forskellige kødkvægsracer. Stor var vores overraskelse, da vi hørte priserne på Charolaistyrene. Fra 80.000-140.000 svenske kroner.  Ellers var det hundekoldt på Individprøvestationen.

Så det var dejligt, at komme ind i den lune og meget konfortable bus, som skulle køre os videre til besætningsbesøg på Simontorp. Her gik vi op i skoven og så de store tyre bl. a. BEST af BAKKEGÅRDEN  gå fredeligt rundt og uden næsering. Tilbage på gården så vi store flokke charolaisdyr , flotte dyr, køer og kalve imellem hinanden. Vi fik fortalt at der blev født flere hundrede kalve om året, og at de kun havde haft fat i en kalv under fødsel de seneste fire år(Den vendte forkert).

D.28/3 fik vi morgenmad på Eskerøden før vi tog på besætningsbesøg på Sonnarp. En anden af de meget store besætninger i Sydsverige.

En slægtsgård, som ejeren fortalte, var blevet endnu større ved hans giftemål med datteren fra en endnu større nabogård. Her bemærkede vi især hvordan de havde udvidet stalden, ved at pille dørene af den gamle stald og så bygge et halvtag med foderbord, så dyrene kunne gå ud og ind imellen de to stalde. Ikke smukt men effektivt. 

Her blev vi beværtet af den svenske Charolaisforening med festmiddag. Vi var så mange, at vi fyldte et helt bord.
Typisk svensk landskab med klippestykker, der stikker op overalt.
Billeder fra Charolaisbesætningen på Ekerrød
Sådan en pragtfuld række dyr, så vi flere steder Endnu en god ting, ALLE ER POLLEDE. Det er noget Hans kan lide. Ikke alene er det dyrt, at få dyrene afhornet af dyrlægen, Hans er også bekymret for om dyrene vågner op igen når de ligger i fuld narcose, og ser ganske døde ud.